Høstrideleir 2020

24.09.2020

Detaljer

Høstrideleir for deg som er interessert i å lære deg mer om hesten og å forbedre dine rideferdigheter i dressur, sprang, mounted games, gangartsridning og ha det gøy med hestevenner i høstferien. På leiren vil det bli undervisning i grunnleggende ridning tilpasset nivå. I tillegg vil vi undervise i dressur, sprang, mounted games, longering av hest og gangartsridning for de som ønsker det. Vi vil også ha noen teoriøkter, der vi gjennomgår foring av hest, grunnleggende trening og hvordan holde hesten sunn og frisk.

Noe av teorien vil også være gjennomgang av konkurransereglementene som er viktig å kunne for å ta Grønt kort og å ri konkurranser. Hvis ønskelig kan vi også tilby undervisning i temaene som er en del av Grønt kort.I tillegg blir det leker og andre aktiviteter som hesteskokasting, rebusløp og mye annet moro.

Tidspunkt: Mandag 28/9 til torsdag 1/10. Oppmøte klokken 08.00 mandag og avreise kl. 16.00 torsdag.Adkomst: Adressen er Trond Prest vei 47, 1850 Mysen. Når du kjører fra Mysen, opp Folkenborgveien, står det skiltet med Folkenborg Hestesenter, til venstre i enden av sletta. Bruker du gps, følg veibeskrivelse til Trond Prest vei 47, ikke Folkenborg hestesenter, da det er merket på feil adresse i kartet på nett.

Egen hest: Du kan ta med egen hest hvis du vil. Hesten kan få stå ute på beite, og/eller få egen boks i gjestestallen i ridehuset. Hvis du trenger høy i tillegg til beitet, kan du ta med eget, eller kjøpe av oss.

Hestene: Vi disponerer godt skolerte privathester som brukes på rideleiren. Noen islandshester, men også noen andre raser, som kaldblodshester og sportsponnier. Vi fordeler hester når dere kommer og vi vurderer underveis om vi fortsetter med faste hester, eller om vi bytter på litt. Det er viktig at hest og rytter kommuniserer godt og vi vil gjøre vårt ytterste for at du skal få en fin og lærerik tid på rideleiren.

Overnatting: Vil du sove i oppvarmet sommerhytte eller telt? Hvis du ikke gir annen beskjed, vil du få soveplass i køyeseng i Sommerhytta. Vi har varmeovn i hytta.

Dagleir: Det er også mulig og være med kun på dagtid og sove hjemme, da starter dagen kl. 08.00 og eleven kan hentes etter Kl. 18.00.

Instruktørene: Line Georgine Skofteby vil være hovedansvarlig, Andreas Berge, Randine og Rebecca Skofteby vil være med som instruktører. Blant annet vil de undervise i mounted games og teori om stell av hest, god hestevelferd og klargjøring av hest til konkurranse. Line har lang erfaring som ridelærer, har drevet rideskole i mange år og er utdannet allmennlærer. Andreas har lang erfaring som gamesrytter på høyt nivå og har jobbet flere år som instruktør i mounted games. Randine og Rebecca har vært med å drive rideskole i flere år og har mye kunnskap å dele om både ridning og hestestell. Da spesielt klargjøring til konkurranser og hvordan ta godt vare på hesten etter en konkurranse.

Mat: Vi lager 3 måltider daglig med et mellommåltid, men om dere ønsker å ha litt annet å kose dere med, må dette medbringes.

Korona: Vi vil følge helsemyndighetenes anbefalinger angående smitteforebyggende tiltak. Hyppig håndvask og tilgang til anti-bac. Alle kontaktflater vil bli rengjort etter reglene. Plakater om håndvask er hengt opp og elevene vil bli minnet om god håndhygiene før mat og etter ridning. Elever som har symptomer, kan ikke bli med på rideleiren. Barn som blir syke i løpet av leiruken, må bli hentet av foresatte så fort som mulig.

Konkurranse: For de som ønsker det, arrangerer vi en intern konkurranse, der eleven kan ri dressurprogram LC1 eller en Clear round sprangklasse i ønsket høyde. For de som ønsker det, kan vi også arrangere en konkurranse i gangartsridning med islandshestene, der de kan velge å ri for en dommer i rekruttklasse, i V5 eller T7 på ovalbanen her på Folkenborg.

Kiosk: Det er en liten kiosk i ridehuset der det selges brus, godteri og snacks. Kan betale med kontanter eller Vipps.

Påmelding: Frist onsdag 23/9 til epost: folkenborghestesenter@outlook.comInformasjon i påmelding: Navn, alder, rideferdigheter, ev. ønske om å være sammen med en venn, overnatting/dagleir.

Pris: Kr. 2800,- Inkludert mat. For de som tar med egen hest er beite- og boksleie, samt flis inkludert. Høy og kraftfor må medbringes, eller kjøpes i tillegg.

Lag din egen hjemmeside gratis!