Folkenborg Hestesenter 

Folkenborg Hestesenter har  utleie av stallplasser, med bokser til 21 hester i tillegg til 10 gjestebokser i ridehallen. Ridehallen har en ridebane på 20*40 meter, tribune, oppholdsrom med kjøkken og toaletter. Det er en stor utebane på 50-70 meter med en ovalbane rundt på ca 250 meter. Her trenes det både mounted games, dressur, sprang, kjøring, gangarter og galoppintervaller. På senteret står det både hobbyhester som brukes mest til tur og kos, islandshester som brukes i gangartskonkurranser, kaldblods- og varmblodshester, shetlandsponnier og mounted gamesponnier som går internasjonale konkurranser. Det er et godt og variert miljø på Folkenborg hestesenter og det er flotte turmuligheter i nærområdet. 

Stallplass

Vi har for tiden ingen ledige stallplasser, men setter opp på venteliste om ønskelig. Vi tilbyr rimelig stalleie, ved at oppstallørene hjelper til med foringene. Det er også mulig og betale ekstra for å slippe fôringer. Hver hesteeier har ansvaret for èn fòring per uke, i tillegg til ca. to-tre helger i året. Se under fanen "Oppstalling" for priser og informasjon. 

 Instruksjon 

Vi tilbyr instruksjon for privatryttere i dressur, sprang og kjøring fra nybegynner, øvet til viderekomne. Pedagogisk utdanning og lang erfaring fra både rideskole og instruksjon av privat- og konkurranseryttere. 

Utegang 

Fra høsten 2021 vil vi tilby utegangsplass med store fine uteområder med flere utegangsstaller der hestene kan gå inn når de ønsker og stå i le for vind og vær. Det er oppvarmet drikkekar på utegangen. Se under fanen "Oppstalling" for priser og informasjon.

 

Gjestebokser

Det er 10 gjestebokser i tilknytning til ridehallen, som kan leies under arrangementer på senteret. 

Dagboks: 100kr inkl. flis.
Døgnboks: 300kr ink. flis.

Møkking: 300,- per boks per gang. 

Stellekurs

Vi tilbyr stellekurs for nybegynnere. Der får eleven opplæring i håndtering av hesten, pussing og oppsaling. Det vil også bli tilvenning til ridekurs i skritt. Mulighet for å ta Rideknappen Grad 1.

Pris for 10-timers kurs: 2000,- 

Ridekurs

Ridekurs for nybegynnere-øvet-viderekomne. Ridetimer i grupper tilbys på alle nivåer. Nybegynnere må ha gått stellekurs og/eller mestre øvelsene i rideknappen grad 1. Innhold på kursene vil variere etter rytternes nivå, Grunnleggende stell, oppsaling. og å mestre hesten i ridning i alle gangarter etter mestringsnivå vil være i fokus.

Pris 12-ukers kurs: Kr 4200,- 

Kurs islandshest

Vi tilbyr kurs i  gangartsridning med Bernt Severinsen. Han holder kurs ca. 2 ganger per måned i ridehallen. Han vil også holde noen endagskurs utover våren. Tidspunkt vil bli publisert fortløpende. Her kan du lese litt om han: 

 https://oslohorseshow.com/nb/stallsnakk-med-bernt-severinsen/

Nettsiden til Bernt: : https://www.hestelivet.no/index.php/nyheter


Rideleir

Sommeren er tid for rideleir og vi tilbyr rideleir i uke 26.  Denne sommeren slutter elevene på skolen tirsdag den 23.juni. Derfor starter vi rideleiren onsdag den 24. juni, med mulighet for å komme tirsdag kveld den 23. juni. 

Våre skolehester er godt skolerte privathester, som er snille og dyktige. Har du egen hest, kan du gjerne ta den med. På rideleir vil du få to økter med hest hver dag, Du vil få være med på mye forskjellig, blant annet dressur, sprang, mounted games, voltige, kjøring og gangartstrening for de som ønsker å ri islandshest. Det er maks 10 ryttere per kurs. Kun få plasser igjen nå. 


Påmelding:  https://www.sporti.dk/event/activity.php?id=7270

Kr. 4800,- Per pers for 5 dagers leir. Inkl.  mat og overnatting. 

Kurs i Mounted Games

Vi tilbyr kurs i mounted games for både nybegynnere og øvede ryttere med instruktør Lise K. Tofteberg og Andreas Berger. Helgeclinics for konkurranseryttere med Andy Jordan som trener. Alle tre har lang fartstid i sporten og har mye erfaring med å hjelpe fram gode hester og ryttere. Ponni kan leies, men du kan bruke alle slags ponnier til grunnleggende mounted games. I konkurranser må hesten være max 152 cm. høy.  

 

Utleie av ridehallen 

Ridehallen kan leies ut til kurs og til privatryttere som ønsker et tørt og frostfritt sted og trene i den våte og kalde årstiden. 

Kr, 150,- pr. time per ekvipasje.

For leie til arrangementer ta kontakt for pristilbud. 

Ta kontakt med Line Georgine Skofteby på melding tlf. 99 47 00 57 eller folkenborghestesenter@outlook.com 

Da timer bør bookes i god tid av hensyn til oppstallørene.