Folkenborg Hestesenter 

Folkenborg Hestesenter har  utleie av stallplasser, med bokser til 21 hester i tillegg til 10 gjestebokser i ridehallen. Ridehallen har en ridebane på 20*40 meter, tribune, oppholdsrom med kjøkken og toaletter. Det er en stor utebane på 50-70 meter med en ovalbane rundt på ca 250 meter. Her trenes det både mounted games, dressur, sprang, kjøring, gangarter og galoppintervaller. På senteret står det både hobbyhester som brukes mest til tur og kos, islandshester som brukes i gangartskonkurranser, kaldblods- og varmblodshester, shetlandsponnier og mounted gamesponnier som går internasjonale konkurranser. Det er et godt og variert miljø på Folkenborg hestesenter og det er flotte turmuligheter i nærområdet. 

Stallplass

Vi har for tiden kun én ledig stallplass. Ta kontakt, hvis du ønsker og komme å ta en titt. Vi tilbyr et godt og variert miljø, ridehus, stor utebane og romslige bokser i Storestallen. Du kan velge mellom å betale en rimelig stalleie, ved at oppstallørene hjelper til med foringene. En foring per uke. Eller så er det også mulig og betale mer stalleie og vi ordner alle foringene. Vi kan også halv- og helpensjon. ved å gjøre arbeidet med foring, møkking og stell/trening av hest. Kontakt oss for pristilbud. 

Se under fanen "Oppstalling" for priser og informasjon. 

 Instruksjon 

Vi tilbyr instruksjon for privatryttere i dressur, sprang og kjøring fra nybegynner, øvet til viderekomne. Pedagogisk utdanning og lang erfaring fra både rideskole og instruksjon av privat- og konkurranseryttere. 

Utegang 

Vi planlegger på sikt og oppgradere områdene for utegang. Slik at vi skal kunne tilby utegangsplass med store fine uteområder med flere utegangsstaller der hestene kan gå inn når de ønsker og stå i le for vind og vær. Det vil være oppvarmet drikkekar på utegangen. Dette har vi dessverre sett oss nødt til å sette på vent, på grunn av mange avlyste kurs og arrangementer pga den pågående pandemien. Vi vil oppdatere siden med nærmere informasjon. 

 

Gjestebokser

Det er 10 gjestebokser i tilknytning til ridehallen, som kan leies under arrangementer på senteret. 

Dagboks: 180 kr inkl. 1 flisball.
Døgnboks: 350,-  ink. 1 flisball.

Møkking: 300,- per boks per gang. 

Overnatting

I tilknytning til gjesteboksene har vi utleie av soveplass i oppvarmede, isolerte hytter der rommene har plass til 3 eller 4 personer. 

Kr. 150,- pr. pers. pr. natt. 
 

 

Stellekurs

Vi tilbyr stellekurs for nybegynnere. Der får eleven opplæring i håndtering av hesten, pussing og oppsaling. Det vil også bli tilvenning til ridekurs ved ridning med leier. Mulighet for å ta Rideknappen Grad 1.

Pris for 10-timers kurs: 2000,- 

Ridekurs

Ridekurs for nybegynnere-øvet-viderekomne. Ridetimer i grupper tilbys på alle nivåer. Nybegynnere må ha gått stellekurs og/eller mestre øvelsene i rideknappen grad 1. Innhold på kursene vil variere etter rytternes nivå, Grunnleggende stell, oppsaling. og å mestre hesten i ridning i alle gangarter etter mestringsnivå vil være i fokus.

Nybegynner-lett øvet kursene er fulle. 
Få plasser ledig på videregående parti mandag Kl. 19.00-20.00. 

Pris 12-ukers kurs: Kr 4200,- 

Kurs islandshest


Vi tilbyr kurs i  gangartsridning med Bernt Severinsen. Han holder "Ri ditt aller beste"-kurs ca. 1 gang per måned i ridehallen vår. 

KURS I 2021: 

16-17. Januar

13-14. Februar

13-14. Mars

17-18. April

16-17. Oktober 

 20-21.November

Han vil også holde noen endagskurs utover våren. Tidspunkt vil bli publisert fortløpende. Her kan du lese litt om han: 

 https://oslohorseshow.com/nb/stallsnakk-med-bernt-severinsen/

Nettsiden til Bernt: : https://www.hestelivet.no/index.php/nyheter


Rideleir 2021

FULLT! Sommeren er tid for rideleir og vi tilbyr rideleir i uke 26. Ved stor interesse, er det anledning til å arrangere en ekstra uke sommeren 2021. 

Våre skolehester er godt skolerte privathester, som er snille og dyktige. Har du egen hest, kan du gjerne ta den med. På rideleir vil du få to økter med hest hver dag, Du vil få være med på mye forskjellig, blant annet dressur, sprang, mounted games, voltige, kjøring og gangartstrening for de som ønsker å ri islandshest. Det er maks 10 ryttere per kurs. Kun få plasser igjen nå. 

Se mer informasjon under fanen;  Arrangementer.


Påmelding: 

folkenborghestesenter@outlook.com

Kr. 4800,- Per pers for 5 dagers leir. Inkl.  mat og overnatting. 

Kurs i Mounted Games

NOEN LEDIGE PLASSER! Vi tilbyr kurs i mounted games for både nybegynnere og øvede ryttere med instruktør Lise K. Tofteberg og Andreas Berger hver onsdag. 

Helgeclinics for konkurranseryttere med Karen S. Houge og Andy Jordan som trenere. Alle har lang fartstid i sporten og har mye erfaring med å hjelpe fram gode hester og ryttere. Ponni kan leies, men du kan bruke alle slags hester og ponnier til grunnleggende mounted games. I konkurranser må hesten være max 152 cm. høy.  

 

Utleie av ridehallen og ridebanen

Ridehallen kan leies ut til kurs og til privatryttere som ønsker et tørt og frostfritt sted og trene i den våte og kalde årstiden. 

Ridebane 70 x 50 m med 250 m ovalspor kan også leies på timebasis eller for arrangementer. Super til kjøring, sprang, intervalltrening og gangartsridning. 

Kr. 180- pr. time per hest.

For leie til arrangementer ta kontakt for pristilbud. 

Ta kontakt med Line Georgine Skofteby på melding tlf. 99 47 00 57 eller folkenborghestesenter@outlook.com 

Timer bør bookes i god tid av hensyn til oppstallørene.