Kurs og arrangementer

Mange planlagte arrangementer i 2021 

UKENTLIGE KURS

Vi satser på at koronaen er under kontroll og håper på en ny høst med med mange aktiviteter her på Folkeborg hestesenter. I tillegg til ukentlige ridekurs for øvede og viderekomne ryttere hver mandag og nybegynnerkurs hver onsdag, tilbyr vi ukentlige treninger i sprang, dressur og mounted games. Alle treninger er åpne. Ta kontakt hvis du lurer på noe, eller har lyst til å bli med på en time. 

MÅNEDLIGE KURS OG CLINICS

Hver måned vil det holdes weekendkurs i gangartsridning med Bernt Severinsen. Det vil også bli arrangert mounted games clinics med blant annet Karen S. Houge, Lise K. Tofteberg og Andreas F. Berger. Sist men ikke minst vil vi avholde kjørekurs i løpet av høsten/vinteren. . 

STEVNER 2021

Gandur islandshestforening vil arrangere sitt årlige klubbmesterskap i gangartsridning på ovalbanen 24-25 april. 

Samme måned vil Skuterud rideklubb arrangere Mounted Games stevne for par, den 10-11. april og NM-lag 2-3. oktober. 

Se kalender nederst på siden for datoene for alle planlagte kurs og stevner her på Folkenborg hestesenter  

Kjørekurs med Jeanette Lund Støen 8-9.mai 2021

Vi gjentar suksessen fra i vinter og har den glede å invitere til kjørekurs her på Folkenborg hestesenter i mai. Vi har vært så heldige og fått Jeanette Lund Støen til å være instruktør. Hun er en erfaren kusk og kursholder, som har erfaring fra alle disipliner i sportskjøring og innkjøring av hester. Hun er også 3x Norgesmester i sportskjøring. Hun underviser alle nivåer og hjelper deg gjerne med innkjøring hvis du trenger det. Du kan lese mer om henne og utstyrsbutikken, leietau.no, som hun driver her: https://www.leietau.no/

Lenke til arrangementet på Facebook: https://fb.me/e/4evMf6vod

Kurset vil holdes her på Folkenborg Hestesenter i Mysen. Undervisningen vil foregå i ridehus 20*40m eller på gruset utebane 50*70 med ovalspor, dersom været tillater det. Det vil være en økt før lunsj og en økt etter lunsj, både lørdag og søndag. Du kan velge å være med på alle, eller feks. en økt lørdag og en økt søndag.kan velge å være med på alle, eller feks. en økt lørdag og en økt søndag.

Vi har 10 gjestebokser tilgjengelig i ridehuset og koselige, isolerte hytter i nærhet til gjestestallene. I ridehuset er det toaletter, kjøkken og en kafeteria med lett servering. Varm lunsj kan kjøpes ved forhåndsbestilling.

PRISER:

Instruksjon 30 min. Kr. 400,-

Gjesteboks: Dag Kr. 150,- / Døgn Kr. 300,- (Vi kan fore morgen/kveld)

Bane-/ridehusleie: Kr. 200,- for hele helgen./ Kr. 150,- pr dag.

Overnatting i hytte: Kr. 150,- pr. pers./natt

VÆR RASK MED PÅMELDINGEN, DET BEGYNNER ALLEREDE OG FYLLE SEG OPP:) 

Påmelding: folkenborghestesenter@outlook.com

Skriv i påmeldingen:

1. Ditt navn

2. Hesten(-e) navn vallak/hoppe/hingst

3. Hvor mange økter/hvilken dag du vil ha undervisning

4. Dagboks/døgnboks5. Overnatting ant. personer/døgn.

6. Ditt telefonnummer og ev. kontaktperson

7. Din adresse

8. Ønsker og låne vogn

Påmeldingen er bindende og gyldig ved innbetalt avgift. Betalingen merkes med: "Kjørekurs 8-9 mai og kuskens navn". Betales til Konto: 1100 10 97670. Det er også mulig å betale med VIPPS nr: 667496, men da ser vi oss dessverre nødt til å ta et VIPPS-gebyr på Kr. 17,- i tillegg til den summen du skal betale for kurset. (Gebyr som VIPPS krever på bedriftskonto). 

Ved behov kan vogn lånes gratis på stedet.

Gyldig pass/vaksinasjonsbevis må forevises før hesten lastes av på gården. Ring Line Georgine Skofteby Tlf. 99 47 00 57 ved ankomst.

Vi følger til enhver tid myndighetenes smittevernregler og kursdeltagere bes om å ikke gå inn i privatstallene. Det vil være anti-bac tilgjengelig i ridehuset og ved gjestestallene. Eventuelle spørsmål rettes til Line Georgine Skofteby. Tlf. 99 47 00 57

Vi gleder oss til en helg fylt med kjøring!

Rideleir på Folkenborg hestesenter uke 27 sommeren 2021 FULLT! 

Sikre deg plass på vår populære rideleir sommeren 2021. Begrenset med plasser, så vær rask! 

Leiren vil starte mandag 5/7 og vare til fredag 9/7. Påmeldingene har allerede begynt å komme inn! 

Rideleir for deg som er interessert i å lære deg mer om hesten og å forbedre dine rideferdigheter i dressur, sprang, mounted games, gangartsridning og ha det gøy med hestevenner i sommerferien.På leiren vil det bli undervisning i grunnleggende ridning tilpasset nivå. I tillegg vil vi undervise i dressur, sprang, mounted games, longering av hest, gangartsridning og mye mer!

Vi vil også ha noen teoriøkter, der vi gjennomgår foring av hest, grunnleggende trening og hvordan holde hesten sunn og frisk.
Noe av teorien vil også være gjennomgang av konkurransereglementene som er viktig å kunne for å ta Grønt kort og å ri konkurranser. Hvis ønskelig kan vi også tilby undervisning i temaene som er en del av Grønt kort.

I tillegg blir det leker og andre aktiviteter som hesteskokasting, rebusløp og mye annet moro. Kanskje en tur på badeplassen hvis været tillater det:)

Tidspunkt: Mandag 5/7 til fredag 9/7 Oppmøte klokken 10.00 mandag og avreise mellom kl. 15.00 og 16.00 fredag.

Egen hest: Du kan ta med egen hest hvis du vil. Hesten kan få stå ute på beite, og/eller få egen boks i gjestestallen i ridehuset. Hvis du trenger høy i tillegg til beitet, kan du ta med eget, eller kjøpe av oss.

Hestene: Vi disponerer godt skolerte privathester som brukes på rideleiren. Noen islandshester, men også noen andre raser, som kaldblodshester og sportsponnier. Vi fordeler hester når dere kommer og vi vurderer underveis om vi fortsetter med faste hester, eller om vi bytter på litt. Det er viktig at hest og rytter kommuniserer godt og vi vil gjøre vårt ytterste for at du skal få en fin og lærerik tid på rideleiren.

Overnatting: Vil være i hytter på tunet. Vi har varmeovner i hyttene, hvis det blir kjølig. Gi beskjed ved påmelding hvis du ønsker og bo med en venn.

Dagleir: Det er også mulig og være med kun på dagtid og sove hjemme, da starter dagen kl. 08.00 og eleven kan hentes etter Kl. 18.00.

Vi har instruktører med lang erfaring og pedagogisk utdannelse.

Mat: Vi lager 3 måltider daglig med et mellommåltid, men om dere ønsker å ha litt annet å kose dere med, må dette medbringes.

Korona: Vi håper vi slipper en sommer med korona, men vi vil følge helsemyndighetenes anbefalinger angående smitteforebyggende tiltak. Hyppig håndvask og tilgang til anti-bac. Alle kontaktflater vil bli rengjort etter reglene. Plakater om håndvask er hengt opp og elevene vil bli minnet om god håndhygiene før mat og etter ridning. Elever som har symptomer, kan ikke bli med på rideleiren. Barn som blir syke i løpet av leiruken, må bli hentet av foresatte så fort som mulig.

Konkurranse: For de som ønsker det, arrangerer vi en intern konkurranse, der eleven kan ri dressurprogram LC1 eller en Clear round sprangklasse i ønsket høyde. For de som ønsker det, kan vi også arrangere en konkurranse i gangartsridning med islandshestene, der de kan velge å ri for en dommer i rekruttklasse, i V5 eller T7 på ovalbanen her på Folkenborg.

Kiosk: Det er en liten kiosk i ridehuset der det selges brus, godteri og snacks. Kan betale med kontanter eller Vipps.

Påmelding: Frist 1. juni, men begrenset med plasser og førstemann til mølla gjelder. 

Påmelding til epost: folkenborghestesenter@outlook.com

Informasjon i påmelding: Navn, alder, rideferdigheter, ev. ønske om å være sammen med en venn, overnatting/dagleir og info om hesten, hvis du tar med egen hest.

Pris: Kr. 4800,- Inkludert mat. 

For de som tar med egen hest er beite- og boksleie, samt flis inkludert. Høy og kraftfor må medbringes, eller kjøpes i tillegg.

Når vi har mottatt din påmelding, sender vi deg en faktura med et depositumsbeløp på Kr. 2 400,-. Plassen er bekreftet når dette beløpet er innbetalt innen forfall 1.mai 2021. Faktura pålydende det resterende beløpet, Kr. 2400,- sendes ut før rideleiren, og forfaller til betaling før kursstart.

Dersom regjeringen iverksetter restriksjoner ifht smittevern og rideleiren må avlyses, vil hele kursavgiften refunderes.

Påmelding er bindende. Du må gi beskjed dersom du ikke skal være med. Har du meldt deg på leir og fått bekreftet plass og alikevel ikke kan komme, må du melde deg av innen 1 mnd. før din rideleiruke starter. Melder du deg av innen denne fristen, får du tilbakebetalt depositumet. 

Vi gleder oss til å se deg på leir!

Til våren vil vi arrangere helgetrening med Andy Jordan som hovedtrener. Det blir fire økter, der den første er på lørdag morgen. Vi avslutter søndag ettermiddag. Ved interesse, er det også mulig å få til en økt på fredag ettermiddag.